(startmenu)

Tommy en Wally op vakantie in Roemenië

 

En ja hoor, daar gaan ze op naar Roemenië. Natuurlijk zitten Tommy en Wally vooraan in de bus. Meer naar voren kan niet eens. Wat een uitzicht! Nu maar hopen dat ze niet wagenziek worden want de ruitenwissers zitten alleen maar aan de buitenzijde.................... De 2 VIP's op weg om na een nationale bekendheid ook internationaal aan de weg te timmeren. Een reis naar de Balkan, wie had dat ooit kunnen denken. En niet alleen voor de lol maar ook heel zinvol doordat deze reis een goed doel dient namelijk de Stichting Ondersteuning Sovata. Aangekomen op de bestemming is Tommy direct onder de indruk van de auto die het straatbeeld in Oost-Europa al zo lang heeft bepaald. Deze Trabant wilde Tommy maar wat graag mee terug nemen naar huis maar nadat er verteld was dat er dingen gebrácht werden in plaats van meegenomen, was hij het er natuurlijk gauw over eens.
Tommy is onverschrokken want met 2 vreemde vogels in de buurt is het wel gevaarlijk voor onze held. De ene zit aan een touwtje maar die andere....je weet maar nooit. De oppasser houdt de boel goed in de gaten en Eef houdt Tommy in de gaten. Zou de volgende foto misschien Eef laten zien met een klodder op zijn hoofd??? Geen klodder dus maar wel een aai over zijn bol. Tommy kijkt angstig omhoog en terecht want met een hap is hij geschiedenis geworden en dat zou een slecht einde zijn van dit stripverhaal en ons allemaal verdriet doen.
Toch schrok ik even bij het zien van deze foto. Zouden dat de stoffelijke resten kunnen zijn van onze trouwe vriend? Maar nee, gelukkig was het slechts een onbekende die zich op een bord blootgegeven heeft. Het bewijs is hier te zien. Levend en wel. Niet gewoon uit respect ergens aan de kant bij deze herdenkingsplaats maar nee, uiteraard als het middelpunt van de belangstelling midden in een hek de aandacht vragen. Typisch Tom. Het ging een poosje goed maar opeens was onze Tom aan de aandacht van iedereen ontsnapt en nadat er bijna een vermissing was doorgegeven aan de politie werd hij teruggevonden in een lantarenpaal. Altijd weer ondeugend.
Ed staat hier trots bij zijn petekind van het uitzicht te genieten. Dat is wat anders dan Schieweg 15.
Tommy genoot zichtbaar en anderen genoten weer van hem. Overal wilden mensen kennis maken met dat beroemde beestje uit Nederland.
Als een echte toerist heeft Tommy interesse in van alles en nog wat. Dit beeld van een kasteel had natuurlijk zijn bijzondere aandacht en Tom zou Tom niet zijn als hij er niet midden in wilde zitten. Hij geneert zich ook nergens voor. Je moet Tommy nooit uitdagen want dan doet hij het juist wel. "Daar durf jij niet helemaal bovenop te gaan zitten", was een opmerking en jawel daar ging onze Tom, hij klom en klom en klom en bereikte de top. Toch wel hoog vond hij zelf en werd een beetje bibberig.
Bij een van de gastgezinnen vond hij veel vriendjes. Het was één grote familie hoewel hij het zielig vond dat er eentje opgehangen was aan de verwarming. Tommy zou bij thuiskomst direct de Partij voor de Dieren inlichten zei hij. Tommy en Wally dachten dat deze leeuw ook tot hun speelgoedvriendje behoorde maar er was geen beweging in te krijgen en dan gaat de aardigheid er snel vanaf. Roemenië blijkt een land te zijn waar al de familieleden van Tommy in soorten en maten te vinden zijn. Een hele kraam vol zie je op deze foto. Wat een feest van herkenning. Dit zou hij bij thuiskomst zeker aan Nana gaan vertellen.
Dus zo voelt een dier zich in een dierentuin.....achter een hek bekeken worden en de mensen bekijken. Tommy moest er niet te lang over nadenken want anders voelde hij de tranen achter zijn ogen opborrelen. Gelukkig was hij zelf vrij om te gaan en staan waar hij wilde, zelfs op de Balkan. Als troost kreeg hij een heerlijk gebakje, een stuk traditionele taart en vol overgave stortte hij zich op deze lekkernij. Op vakantie mag je een paar gram aankomen. Hij zou dat er wel weer aftrainen als hij weer tussen de streekbussen als nachtwaker de boel in de gaten hield. Zo, even ontspannen in de bus op weg naar weer een bezienswaardigheid. Wie weet waar hij weer voor een stunt kon gaan zorgen. De meeste mensen konden om zijn capriolen wel lachen dus werd hij steeds meer overmoedig.
En ja hoor, zie je wel. Over overmoed gesproken. Tommy als levende kanonskogel in de loop van zwaar geschut. Gelukkig zijn het allemaal slechts aandenkens aan de geschiedenis van Roemenië, je moet er toch niet aan denken dat er echt geschoten zou gaan worden................ Van al dat gedoe krijg je honger en daar werd de nodige aandacht aan besteed. Hier zie je als tegenhanger van het gebakje, dat er ook aan de nodige vitamientjes gedacht werd en Tommy doet zich tegoed aan een heerlijke salade. Toch zat er iets in de salade dat een bezoekje aan het plaatselijke toilet noodzakelijk maakt. Normaal eet Tommy geen knoflook dus zou dat de oorzaak zijn van de krampen en de winden??? De lucht kon gelukkig door de kieren weg zodat hij niet flauwviel van zijn eigen prestatie.
Zo na alle ongemakken, zorg ik dat ik een ongemak wordt voor een ander, dacht Tommy. Hij kroop dan ook op een warm plekje van een standbeeld maar echt warm werd het natuurlijk niet bij een standbeeld maar gênant was het wel. Een kaartje naar al die tobbers bij Veolia leek Tommy wel een goed idee. Zo gezegd, zo gedaan. Hopelijk komt de kaart op tijd want er is niets zo vervelend als de kaart pas aankomt als je al terugbent van vakantie. Maar ALS die kaart nou eens niet de douane langskomt? Je weet maar nooit in die landen? Dan toch maar even een belletje naar Nana. Zo te horen heeft ze genoeg van het alleen zijn. Nog maar even en dan zijn we weer samen.
Om zijn heimwee/gevoelens een beetje te onderdrukken, nam Eef hem mee op een sightseeing tour. Dat was een voltreffer en Tommy was al gauw weer bezig om alle Roemenen voor zich te winnen. Zwaaien maar naar al die lieve mensen. En wat Nana betreft.....is dit een vorm van overspel??? Een Roemeense eekhoorn probeert onze Tom te verleiden maar dat is vergeefse moeite want Tommy vindt dat deze er maar vreemd uitziet. Geef mij Nana maar zie je hem denken. Hé Wally.....zal ik eens kijken of ik al die blaadjes uit kan trekken en dan steeds zeggen: ´Nana houdt van me, Nana houdt niet van me´. En dan maar hopen dat ik bij het laatste blaadje goed uitkom..............
Even stoer doen dacht Tommy maar wij zien echt wel dat het een opgezette das is dus doe maar niet zo heldhaftig Tommy want als deze nog had geleefd was je al lang met huid en haar opgegeten, mascotte of niet. Toch vergeten Tommy en Wally niet waarom zij op vakantie in Roemenië zijn. De Stichting Ondersteuning Sovata (S.O.S.) is blij als er ingezameld wordt. Kleding of speelgoed, altijd goed maar het mag ook geld zijn. Gooi maar in de (collecte)bus. Als herinnering voor later wil Tommy natuurlijk vereeuwigd worden op het naambord van de stad. Apetrots laat hij zien in welke stad hij zo ontzettend gastvrij is ontvangen. Misschien komt er nog eens een standbeeld voor Tom....
Hoogste tijd om eens even lekker te gaan slapen na al die vermoeiende ervaringen. Bij Ed in bed zal wel mogen maar het is wel lastig dat hij steeds de dekens wegtrekt zodat wij bloot liggen. Niet echt prettig zo in de kou. Dan gaan we maar gewoon in ons eigen bed liggen, zei Wally en zo gezegd, zo gedaan. Oooohhh, wat is dat lekker, zo heerlijk diep in de kussens. Handen gewassen, tanden gepoetst en nu maar dromen....snurk snurk. Na al die avonturen kon Tommy natuurlijk niet terug naar de Schieweg zonder een goede wasbeurt. Hij had in de salade gezeten en op gebak en door al dat soort zaken was hij smoezelig geworden. Dat zou in de wasmachine wel overgaan maar je wordt er wel draaierig van.

terug naar Tommy algemeen