(startmenu)

 Terug naar de startpagina

 Klik naar pagina 1 of 2 of 3 of 4 of 6

 

  Alliance 2584

 


Op  9 juli 2009 stond dit bericht op de pagina van OpenbaarVervoerinBoskoop. Blijkbaar is de 2584 alsnog opgeknapt en weer actief in Alphen a/d Rijn. Het vermoedelijke einde is dus uitgesteld tot een nadere datum.

  Alliance 2584

 


Op 4 mei 2009 ging het niet helemaal zoals het hoort te gaan en dat is zwak uitgedrukt. Medewerker Support Jan van Beest moest naar een pechgeval in Ypenburg. Lijn 33 stond met een defecte versnellingsbak op de halte Guirlande. Jan zette zijn auto voor de defecte bus, had al snel door dat dit afslepen zou worden en bestelde de sleepdienst. Toen deze arriveerde zette deze chauffeur zijn wagen schuin achter de bus met alle pechsignalen in werking. De monteur kroop onder de bus om te zien hoe de technische stand van zaken was en Jan stond tussen sleepwagen en bus in te wachten op het antwoord. Dat kwam echter uit een onverwachte hoek...................


Opeens klonk er een heleboel herrie en bleek een passerende lijn 33 met de 2584 de situatie niet juist ingeschat te hebben. Met flinke snelheid was deze bus langs de pechsituatie gereden waarbij de linkerarm van de sleepwagen over het hoofd was gezien want de rechterzijkant van de 2584 werd van voor tot achter voorzien van airconditioning op een manier die den Oudsten nooit voor ogen zal hebben gehad toen ze deze bus bouwden. Hierboven op de foto is het eerste raakpunt goed zichtbaar. De spiegel is verdwenen en ook de meeste ruiten zoals op de andere foto's goed is te zien. Op onderstaande foto is te zien dat de sleepwagen keurig binnen de lijnen stond met de waarschuwingslichten aan.
 

 


Hieronder nog een paar foto's van de bus in de stalling aan de Houtwijklaan. Niet allemaal even scherp maar goed genoeg om een indruk van de indruk te geven.
 

 
 
 
 

Pagina 1 of pagina 2 of pagina 3 of pagina 4 of pagina 6