Startpagina Emiel

Tekst & foto's: Wim Koeleman
Start Passagiers

 

Redactie & vormgeving
Wim Koeleman


Het een leidt tot het andere dus nadat ik Ivo had gestrikt voor deze rubriek, kwam ik een week later Emiel tegen en vertelde ik over het bestaan van de afdeling 'Passagiers'. Emiel had er wel oren naar en vond het een goed idee om hoofdpersoon te zijn op zijn eigen pagina. Het maken van foto's is dan een fluitje van een cent en toen we een paar minuten moesten wachten op de overstaphalte Maasland Viaduct kon ik Emiel vereeuwigen op de gevoelige chip.
 

 


 

Later, terug op Delft CS, wilde Emiel wel poseren achter het stuur en als geroutineerd passagier zag het er heel professioneel uit. Ik ben zelf ruim 26 jaar actief als chauffeur in Delft en omstreken en al die tijd kom ik Emiel al tegen. Desgevraagd zegt Emiel dat hij toch wel zo'n 30 35 jaar meereist op de gele en daarna op de groene bussen. Met een beetje rekenwerk is een schatting te maken van zijn leeftijd en dan kun je slechts concluderen dat je Emiel jonger zou schatten dan de rekensom lijkt te beweren.


 

 

 

Deze dag heeft Emiel het uitstekend naar zijn zin en hij babbelt aan een stuk door. De foto hiernaast laat duidelijk zien wat ik bedoel. Emiel straalt want hij verheugt zich op de komende dagen. Hij heeft een aantal ambities en mogelijk dat daar werk van gemaakt kan gaan worden.

Meestal vertelt Emiel hoe de verstandhouding met zijn begeleiders er voor staat en dat kan nogal eens verschillen maar zijn favoriete dames passeren altijd discreet maar enthousiast de revue.

 

 


Emiel heeft al heel wat chauffeurs voorbij zien komen in zijn loopbaan als passagier maar vroeger was er maar eentje die aan de top stond en dat was ome Henk. Intussen is deze ome Henk al geruime tijd gestopt en geniet van een hopelijk gelukkige 'oude' dag maar zeker toen Emiel zelf nog een jonkie was, had ome Henk een grote aantrekkingskracht. Nu als volwassen man is de belangstelling divers maar Emiel heeft nog steeds zijn voorkeur voor bepaalde chauffeurs. Soms loopt hij over Delft CS en weegt hij de populariteit van de aanwezige chauffeurs. Het kan zomaar gebeuren dat je denkt hij met je meegaat maar opeens ziet hij een collega die hoger in de top-10 staat en weg is hij.


 


 

Zelfstandig wonend in hartje binnenstad van Delft op een steenworp afstand van de plek waar hij als jongen opgroeide als zoon van middenstanders heeft Emiel het prima naar zijn zin. Als vaste klant en als zeer bekend passagierend persoon hoort Emiel uiteraard thuis in deze rubriek. Hij zal zichzelf met trots tegenkomen op internet als hij zijn computer inschakelt en surft naar deze pv-pagina. 

 

 

Busgluurder