Startpagina Ivo 2

Foto's:  Jan van den Berg         Tekst: Wim Koeleman

naar Ivo 1
Start Passagiers

 

Redactie & vormgeving
Wim Koeleman


Na Ivo volgt hier Ivo 2 want er zijn meer boeiende foto's beschikbaar over deze opmerkelijke passagier. Fotograaf Jan van den Berg heeft Ivo een bezoek gebracht om met eigen ogen en het oog van de camera te zien waartoe een hobby kan leiden. DAF-liefhebber Ivo heeft niet alleen foto's van zijn favoriete merk in huis maar in de reportage hieronder zal blijken dat er meer mogelijk is dan menigeen kan geloven.

Op de eerste foto zien we een deel van een stuur en een dasboard van een DAF maar welke? Dat wordt gaandeweg duidelijk.
 


 

Iets uitzoomen en daar is de 'cabine' zichtbaar. Sommige mensen hebben een complete bioscoop van hun huiskamer gemaakt, anderen creŽren een soort dierentuin in huis en weer anderen maken van hun huis een showroom met alles op de vaste plek en geen stofje op de salontafel. Ivo heeft een variant in huis waarvan we op z'n zachts gezegd opkijken. Hij heeft ook een showroom maar dan in een DAF uitstraling.

 

Hierboven is duidelijk dat Ivo beschikt over de juiste papieren en dus zien we hiernaast dat hij zelf achter het stuur kruipt. En denk nou niet dat het niet werkt.....er zijn allerlei elektronische schakelingen aangebracht en dus zit er verlichting in het dashboard, is er een werkende contactsleutel te zien en kan hij een kaartje uit zijn Beckson draaien.


Dat de ruimte door alles enigszins beperkt is geworden, deert Ivo niet. Hij heeft zich omringd met dierbare spullen en hij kan wegdromen achter het stuur of in een heerlijke relaxfauteuil. Ivo heeft zich gehuld een een keurig uniform van een bedrijf met 2 X'n wat mij vaag bekend voorkomt..... 

De woning van Ivo is te klein voor een complete businrichting maar ik weet zeker dat als hij de kans zou krijgen, er allemaal busmeubilair aanwezig zou zijn en het geluid van in- of uitstapdeuren regelmatig de kamer zou vullen.


Vanuit een andere hoek toont Ivo nogmaals trots zijn DAF. De voorruit is het raam, de versnellingskolom netjes waar 'ie hoort en een zelfgemaakte houder voor de plaatsbewijzen en de stempel. Klasse.
                  
In de verzameling kom je meerdere onderdelen tegen die aangesloten zijn en werkend gemaakt worden.
Met een beetje zakelijke instelling zou Ivo van zijn woning een museum kunnen maken want je komt ogen tekort.
Ook miniaturen staan in slagorde opgesteld waarbij duidelijk is dat er geen ander merk te zien is dan DAF.
Hiernaast de man zoals we hem met grote regelmaat in de bus tegenkomen.
Genietend van een praatje met belangstelling voor mogelijke uitbreiding van zijn imposante verzameling.

Dus heb je in het voorjaar de kriebels, ga je kasten uitruimen en kom je documentatie tegen van DAFbussen of vrachtwagens, denk dan aan Ivo. Je maakt hem een nog blijer mens dan hij nu al is. Niet slechts (instructie) boekjes of andere literatuur maar uiteraard ook miniatuurbussen of vrachtwagens met een DAFlogo.

Ivo, succes met je hobby.

Busgluurder
 

                         Cobus