Startpagina de heer P. van Gaart
door de ogen van Cobus
Tekst & foto's: Jan van den Berg
Start Passagiers
 

Redactie & vormgeving
Wim Koeleman

 

OV Verleden

Al een tijdje reed ik achter de nooit meer in te halen minuten aan. Bij de Parade in Nootdorp stapte een man met een Connexxionpasje in. Ik pretendeer niet veel. Namen zullen mij heel snel ontgaan maar de meeste 'smoeltjes' ken ik nu toch wel maar dit gezicht kende ik (nog) niet. Hij ging in m'n buurt zitten wat mij de gelegenheid gaf om een gesprekje te beginnen.

Oorspronkelijk komt Piet uit Den Haag. In zijn jonge jaren verhuisde hij naar het Utrechtse Rhenen. Daar werd hij benoemd tot districtschef in het OV. Tegenwoordig heet dat "Rayonleider" vulde Piet aan. De boel werd overgenomen door Midnet en later door Connexxion waar hij alle stappen, behalve die van chauffeur (red), heeft mee gemaakt. Na het opheffen van de stalling Rhenen heeft Piet diverse adviestaken gehad voor diverse directies. Zo begeleidde Piet ook het nieuw op te zetten systeem waarmee het rooster en de diensten in een administratief jasje werden gegoten met name het Hastus. Het programma Perdis waar de dienstindelers mee te maken hebben, wordt nog altijd ondersteund door dit softwaresysteem Hastus. Als ik de verhalen over de tijd van Lou Walenboer moet geloven, zijn er heel veel collega's ontevreden over dit systeem maar het schijnt wel te functioneren. Deze Piet heeft in ieder geval de eerste stappen met het systeem bewandeld.

In zijn hoedanigheid van 'hotemetoot' heeft hij met diverse hoofden van dienst te maken gehad. "Ik heb destijds ook nog te maken gehad met de WSM in Loosduinen", sprak hij. "Kent u daar nog namen van", vroeg ik voorzichtig? Hij meende zich nog een Hr. Maarsen te herinneren. Deze man overleed bij de vliegramp in Tenerife en verder waren er de heren Kousbroek (chef TD) en Bolluyt (chef Vervoer). Hij meende dat deze mensen wel te herleiden waren naar de WSM tijd. Hij heeft het werken altijd met veel plezier gedaan. Piet had er dan ook geen enkele moeite mee om tot zijn 65e door te gaan. Inmiddels is hij 11 jaar met pensioen. Zijn huis, met tuin in Rhenen, waar de kinderen ooit speelden, werd het echtpaar Van Gaart een beetje te groot en te bewerkelijk. Zo heeft hij ervoor gekozen om een appartement te huren en dat werd een heel fraai pand boven de parade in Nootdorp. Piet en zijn echtgenote wonen er nog maar kort (vanaf 3 februari) maar ze hebben het er heel erg naar hun zin. Hun huis in Rhenen lag wat ge´soleerd maar nu kunnen ze met tramlijn 5 (op zondag) direct naar de boulevard in Scheveningen. Samen met de bus en tramlijn 15 en later met lijn 19 kunnen ze alle kanten op.
Behalve zijn werk heeft Piet ook als hobby fotograferen (in zijn jonge jaren) en zo nu en dan is Piet als genealoog (stamboomonderzoeker) in de weer.
Toen hij over het fotograferen begon, vroeg ik hem of hij nog wat oude foto's had? "Die heb ik aan het Haagse Busmuseum geschonken", was zijn reactie. Even Googelen op het internet en je komt wel een paar dingetjes tegen van zijn hand.

De rit ging geruisloos voorbij omdat ik lekker heb kunnen kletsen met een passagier waarvan ik hoop dat wij die veel vaker zullen tegenkomen. Welkom terug in dit gebied Piet en echtgenote.
 

 

                          Cobus